ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorii DNA au pus sub sechestru bunurile imobile şi conturile tuturor învinuiţilor din dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi fiul acestuia, deputatul Vlad Cosma, parlamentarul contestând decizia în instanţă, potrivit Mediafax .

Marţi, şeful DNA Ploieşti, procurorul Lucian Onea, a declarat că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, care anchetează dosarul de corupţie în care sunt urmăriţi penal preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi fiul acestuia, deputatul PSD Vlad Cosma, au pus sechestru asigurător pe bunurile tuturor inculpaţilor din acest dosar, măsura fiind instituită asupra unor imobile şi unor conturi bancare care aparţin tuturor celor patru inculpaţi - Mircea Cosma, Vlad Cosma, Răzvan Alexe şi Daniel Alixandrescu, director al Direcţiei Patrimoniu din Consiliul Judeţean Prahova.

Decizia procurorilor a fost contestată în instanţă de deputatul Vlad Cosma, singurul care a depus contestaţia, procesul înregistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să se judece miercuri.

Luni seara, Răzvan Alexe, cel de la care a pornit dosarul de corupţie al lui Mircea şi Vlad Cosma, a fost scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliul său din Ploieşti, în urma unei decizii definitive a instanţei supreme, acesta fiind arestat preventiv în luna noiembrie a anului trecut, după ce a fost reclamat la DNA de patronul unei firme de construcţii şi întreţinere de drumuri care are contracte cu Consiliul Judeţean Prahova şi care l-a acuzat de trafic de influenţă.

Instanţa supremă a dispus şi prelungirea duratei de arest la domiciliu pentru Daniel Alixandrescu, inculpat în acelaşi dosar sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu.

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este urmărit penal sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu, iar deputatul Vlad Cosma, fiul său, este de asemenea pus sub urmărire penală pentru trafic de influenţă, sub acuzaţia că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

"Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele CJ Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru), astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări şi servicii curente supraevaluate, de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare. Contractele erau supraevaluate tocmai pentru a se asigura sumele reprezentând «comisioanele» conform înţelegerilor cu cei doi inculpaţi", spun procurorii DNA.

Ca urmare a unei cereri referitoare la încuviinţarea arestării preventive, Camera Deputaţilor a respins, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma.

Mircea Cosma, de 68 de ani, este la al treilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.