ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu o lungime de 245 de kilometri, litoralul românesc al Mării Negre se întinde din nord, de la granița cu Ucraina, până în sud, la granița cu Bulgaria. 163 de kilometri aparțin Deltei Dunării, iar pe restul de 82 de kilometri se întind cele 12 stațiuni.

Pe lângă acestea există și locuri neamenajate, încă nedescoperite de turiști. Aici civilizația lipsește, iar cei care aleg un sejur într-un astfel de loc trebuie să știe că nu există condiții de cazare sau magazine. Cazarea se face la cort, iar proviziile se fac din timp, până se ajunge la aceste locuri.

Plaja de la Corbu este un asemenea loc. Recent, plaja de la Corbu Plaja a fost inclusă în topul celor mai frumoase din lume, alături de Whitehaven Beach (Australia) și Rarotonga (Cook Islands). Plaja din România a fost selectată pentru peisajul sălbatic și apa cristalină, câștigând locul 4, în fața unor zone din Puerto Rico, Spania sau Brazilia. Din păcate, acest loc nu va mai rămâne pentru mult timp așa, autoritățile având în plan să ridice o nouă stațiune.

Corbu se află la o distanță de opt kilometri nord de stațiunea Mamaia, în apropiere de Năvodari. Accesul se face cu mașina. Plaja se află în apropierea comunei cu același nume.

O altă plajă sălbatică este la Vadu. Situată la 15 kilometri de Năvodari, plaja este o limbă uriașă de nisip fin, iar apa mării este foarte curată.

La Sulina, cel mai estic oraș al Uniunii Europene, se flă o altă plajă care a scăpat de modernitate. Plaja se află la circa 2 kilometri de orașul Sulină, iar apa mării este mică și curată. Nisipul este extrem de fîn, poate cel mai fîn de la Marea Neagră.Mai sunt și altele, desigur, dar rămân, momentan, secrete.