ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, referitor la acțiunea disciplinară exercitată de Inspecția Judiciară, că totul a început „întâmplător”, anul trecut, odată cu atacurile asupra justiției, arătând că, în opinia sa, nu trebuie să demisioneze.

„Lucrez în procuratură de peste 22 de ani și în acești 22 de ani nu am avut niciodată o cercetare disciplinară sau o acțiune disciplinară. În mod cu totul întâmplător, anul trecut, când au început atacurile asupra justiției, când IJ a dat un comunicat de presă în care susținea modificările la Legile Justiției propuse la acea vreme de ministrul Justiției, au început, în mod cu totul întâmplător mai multe sesizări din oficiu ale IJ. Cred că sunt peste 15 sau 16. Deci, este foarte dificil de comentat. Dar ce pot să vă spun categoric, că în această cercetare disciplinară, care vizează o înregistrare care a fost distribuită publicului în luna iunie anul trecut, s-a făcut un raport de constatare, o expertiză criminalistică în care s-a stabilit că înregistrarea nu este originală, că înregistrarea a suferit editări. Au fost audiați toți colegii participanți la ședință. O să-mi fac apărarea în cadrul Secției pentru procurori și o să vedem ce se întâmpla cu aceste acțiuni disciplinare”, a declarat șefa DNA.