ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția germană l-a reținut pe directorul executiv al diviziei Audi din cadrul concernului Volkswagen, în cadrul anchetei legate de trucarea emisiilor auto. Autoritățile germane îl acuză pe șeful Audi că nu a oprit livrarea în Europa a mașinilor cu probleme.
 
Procurorii au percheziționat săptămâna trecută locuința lui Rupert Stadler și au dispus arestarea șefului Audi, de teamă că acesta ar vrea să ascundă dovezi în legătură cu scandalul „ Dieselgate”. În total, 20 de persoane sunt vizate de ancheta privitoare la mașinile vândute în Europa cu senzorul care oprește controlul emisiilor de noxe în timp ce acestea sunt în mișcare.
 
Pentru acuzații similare, doi directori ai diviziei americane a Volkswagen au fost deja condamnați în Statele Unite, potrivit CNN. În urmă cu doar câteva zile, procuratura germană a impus Volkswagen o amendă de 1 miliard de euro în scandalul emisiilor, aceasta fiind una dintre cele mai mari amenzi aplicate vreodată unei companii germane. 
Scandalul „ Dieselgate” scoate la iveală un nivel al corupției de proporții uriașe