ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lionel Messi, a fost desemnat, cel mai bun jucător al Cupei Mondiale în 2014, decizie care a fost contestată de multă lume.

Președintele FIFA, Joseph Blatter, a șocat prin declarația sa la adresa decernării premiului lui Messi:"Vreți să vă spun adevărul sau să fiu diplomat? Vă voi spune adevărul, m-a surprins faptul că Messi a fost ales cel mai bun jucător al turneului", a spus Blatter, într-o conferință de presă.

Desemnarea lui Messi drept cel mai bun jucător al Cupei Mondiale a fost extrem de criticată inclusiv de Diego Maradona. " Îl iubesc pe Leo și i-aș da și cerul, dar e nedrept să-i dai lui premiul pentru cel mai bun fotbalist al turneului, nu l-a meritat. Acest premiu e fructul marketingului şi mi se pare nelalocul lui. L-aş fi premiat pe columbianul James Rodriguez în locul lui Messi", a explicat câștigătorul Mondialului cu Argentina în 1986.

De partea cealaltă, Lionel Messi, a declarat că distincția primită nu are nicio valoare, pentru că singura sa dorință era să pună mâna pe titlul de campion mondial. „Singurul nostru obiectiv era să aducem Cupa Mondială în Argentina, să ne bucurăm de victorie împreună cu toată lumea. Meritam ceva mai mult după jocul prestat și este foarte dureros să pierzi astfel. În aceste condiții, nimic nu mă poate consola”, a mai adăugat atacantul echipei FC Barcelona.

În 2010, titlul a fost câștigat de Diego Forlan (Uruguay).