ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Didier Bellens, administratorul Belcom, cea mai mare companie de telecomunicații din Belgia, a devenit îngrijorat de impactul pe care utilizarea dispozitivelor wifi ar putea să le aibă asupra sănătății sale și de aceea el nu doar că a ales să nu aibă wifi la cel de-al 27-lea etaj al Belgacom, unde este situat biroul lui, ci a renunțat și la telefonul mobil, preluând apeluri doar pe linia de telefonie fixă.

Deși este președinte al Belgacom de ceva ani , Bellens nu are niciun fel de probleme despre educarea altora în legătură cu aceste chestiuni, în special a celor din tânăra generație. Astfel, aceasta a explicat că, “în timpul zilei este mai bine să utilizezi o cască, datorită faptului că GSM încălzește”. El a mai precizat că “undele sunt periculoase. Noaptea e mai bine sa îl închizi.”

Și Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a vorbit despre potențialul pericol la care ne expun dispozitivele wifi. La începutul lui 2011, OMS a clasificat radiațiile de la dispozitive precum telefoanele mobile și wifi ca “posibil cancerigen uman” (clasa 2B).

În 2007, BioInitiative Working Group (Grupul de Lucru pentru Bioinițiativă) a revizuit 30 de ani de studii științifice documentând bio-efectele și efectele adverse asupra sănătății pe care le au aceste expuneri EMF (electromagnetic field – camp electromagnetic). A concluzionat că “limitele existente ale siguranței publice sunt neadecvate”. Raportul nou publicat în 2012 de 29 de savanți independenți din toată lumea spune că situația este mult mai rea decât era în 2007.

Există multe îngrijorări despre utilizarea telefoanelor mobile, cea mai mare fiind legată de apariția tumorilor cerebrale. Pe lângă mulțimea de alte complicații ale sănătății, profesorul Joel Moskowitz de la University of California, Berkeley, a găsit “dovezi consistente ca utilizarea masiva a telefonului pentru zece ani sau mai mult de atat sporeste riscul de tumoare cerebrala cu cel putin 10%”. El a ajuns la această concluzie după ce a compilat descoperirile cercetărilor fiecarui studiu făcut asupra legăturii dintre tumorile cerebrale și utilizarea telefoanelor mobile.

Nivelele de radiație emise de wifi sunt destul de mici. Dar problema este natura acestor câmpuri electromagnetice. Aceste frecvențe pulsate și modulate sunt deosebit de vătămătoare biologic și acumularea tuturor acestor surse și opțiuni reprezintă un real motiv de îngrijorare.

Conform site-ului Viațaverdeviu, Dr Magda Havas, doctor în filozofie, profesor asociat de studii asupra mediului și resurselor la Trent University, a cercetat locurile unde wifi-ul este folosit masiv și a găsit la cei expuși următoarele simptome:

• dureri de cap;
• amețeală;
• senzație de a fi deplasat;
• ritm cardiac rapid;
• aritmie cardiacă;
• celule sanguine aglomerate în grupuri, ceea ce duce, printre altele, la oboseală, amorțeală și greață.

Cercetătorii arată că expunerea la wifi poate:

• să perpetueze creșterea cancerului;
• să provoace daune permanente ADN-ului;
• să compromită sistemul imunitar;
• să afecteze sperma bărbaților.