ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro,cu afaceri în agricultură, energie şi industrie alimentară, a declarat că investitorii din România sunt "dezamăgiţi", iar "momentul când grupul francez Renault va părăsi România nu este departe".

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui eveniment al Asociației „Forumul Investitorilor Autohtoni", desfășurat miercuri.
Am constatat că Guvernul nu face nimic pentru diminuarea efectelor crizei, după speranţele pozitive de la începutul anului când am constituit Consiliul Investitorilor Români. După nouă luni vedem doar măsuri coercitive şi nimic pentru stimularea economiei. Peste 17.000 de firme au intrat în insolvenţă în 2013 şi sperăm că măcar acum, în ceasul al 14-lea, cineva ne va asculta - Ioan Niculae.

Cel mai bogat om din România a precizat că aceleași dificultăți le întâmpină și investitorii străini.
Şi investitorii străini. şi cei români au parte de aceleaşi probleme. Nu e departe momentul când Renault va alege să plece din România. Vedem cu mare dezamăgire că măsurile agreate de mediul de afaceri cu FMI şi Comisia Europeană nu sunt luate în seamă - Ioan Niculae.

Ioan Niculae, Radu Enache, George Copos, Luchi Georgescu, Anca Vlad, Radu Timiş, Ştefan Vuza, Vasile Turcu şi alţi 500 de proprietari de companii româneşti s-au reunit în luna martie în cadrul asociaţiei „Forumul Investitorilor Autohtoni”, organizaţie care reprezintă interesele antreprenorilor locali în relaţia cu autorităţile.

Ioan Niculae, proprietarul grupului InterAgro, este singurul român prezent în Topul Forbes al miliardarilor lumii pentru anul 2013, cu o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, pe locul 1.268 în lume.