ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatorul republican Rand Paul, viitor candidat la Casa Albă, a depus ieri o plângere în nume colectiv împotriva președintelui Barack Obama și a altor oficiali, în încercarea de a pune capăt programului secret de supraveghere al comunicaţiilor realizat de Agenţia de Securitate Naţională - NSA, relatează AFP.
Există un număr foarte mare şi în creştere de proteste în ţară din partea oamenilor indignaţi de faptul că NSA le monitorizează comunicaţiile fără un mandat de la un judecător şi fără ca împotriva lor să existe vreo suspiciune, a declarat Rand Paul în faţa unui tribunal federal din Washington.

Rand Paul este unul dintre congresmenii cei mai critici faţă de diferitele programe de supraveghere electronică ale Agenţiei de Securitate Naţională care vizează colectarea de metadate ale apelurilor telefonice efectuate în Statele Unite de la sute de milioane de oameni: numărul apelat, durata şi ora apelurilor.