ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Propunerea legislativă care prevede majorarea alocaţiei de la 42 lei la 200 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani a fost respinsă de Senat, în şedinţa plenului de miercuri, prin neîntrunirea numărului necesar de voturi pentru adoptarea legilor cu caracter organic.

Propunerea de lege primise un raport comun de respingere întocmit în comisiile pentru buget-finanţe şi muncă ale Senatului, raport ce a fost însă respins de plenul Camerei Superioare a Parlamentului cu 68 de voturi pentru, 37 de voturi împotrivă şi trei abţineri. Astfel, a fost supus votului şi proiectul de lege, însă şi acesta a fost respins cu 41 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă şi nouă abţineri.

Proiectul de lege a fost iniţiat de parlamentari aparţinând tuturor grupurilor politice şi prevede modificări în Legea nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii. În expunerea de motive, iniţiatorii precizează că un copil român primeşte o alocaţie în valoare de aproximativ 7 euro, adică de 35 de ori mai mică decât alocaţia unui copil din statele UE, care beneficiază în medie de 210 euro.