ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Magistrații Tribunalului Timiș au dat sentința în cazul finanțării ilegale a echipei de fotbal Politehnica Timișoara. Judecătorii l-au condamnat pe Ioan Cojocari, fostul secretar al primăriei, la trei ani de închisoare cu suspendare. Cojocari va trebui să plătească și 27.000.000 de lei Primăriei Municipiului Timișoara, plus dobânzile la zi și va efectua 60 de zile de muncă în folosul comunității. 
 
Nume mari din Primăria Timișoara au fost trimise în judecată în dosarul finanțării Poli, pe vremea când echipa de fotbal era patronată de Marian Iancu. În dosar au fost audiați atât fostul premier Sorin Grindeanu, care era viceprimar al orașului în acea perioadă, cât și fostul primar Gheorghe Ciuhandu, dar și actualul primar Nicolae Robu. Celelalte 10 persoane inculpate în dosar au fost achitate de magistrații de la Tribunalul Timiș. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
 
„O să fac apel, nu-i nicio problemă. Asta e așa… cine o vizat de legalitate, ăla e vinovat. Ce să discutăm, este o prostie totul. La mine viza era o treabă opțională, vrei să ții cont bine, nu vrei să ții cont iarăși bine. Nu au fost influențe, nu a fost nimic, niciun martor nu a fost influențat cu ceva. Acum ca să nu zică DNA că toți îs achitați, m-au găsit pe mine țap ispășitor. Nici nu mă interesează, că nu rămâne așa, nu are cum să rămână așa”, a declarat Ioan Cojocari pentru Tion.ro.
 
Procurorii DNA au constatat că banii încasați de firma lui Marian Iancu nu au ajuns la echipă, ci au fost folosiți pentru redresarea financiară a societății, fiind vorba despre sume de bani acordate „în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al Municipiului Timișoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către SC. Politehnica Timișoara S.A.”, care „nu au servit intereselor comunității, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul clubului de fotbal, finanțarea fiind ilegală”.