Magistrații Tribunalului Timiș au dat sentința în cazul finanțării ilegale a echipei de fotbal Politehnica Timișoara. Judecătorii l-au condamnat pe Ioan Cojocari, fostul secretar al primăriei, la trei ani de închisoare cu suspendare. Cojocari va trebui să plătească și 27.000.000 de lei Primăriei Municipiului Timișoara, plus dobânzile la zi și va efectua 60 de zile de muncă în folosul comunității. 
 
Nume mari din Primăria Timișoara au fost trimise în judecată în dosarul finanțării Poli, pe vremea când echipa de fotbal era patronată de Marian Iancu. În dosar au fost audiați atât fostul premier Sorin Grindeanu, care era viceprimar al orașului în acea perioadă, cât și fostul primar Gheorghe Ciuhandu, dar și actualul primar Nicolae Robu. Celelalte 10 persoane inculpate în dosar au fost achitate de magistrații de la Tribunalul Timiș. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
 
„O să fac apel, nu-i nicio problemă. Asta e așa… cine o vizat de legalitate, ăla e vinovat. Ce să discutăm, este o prostie totul. La mine viza era o treabă opțională, vrei să ții cont bine, nu vrei să ții cont iarăși bine. Nu au fost influențe, nu a fost nimic, niciun martor nu a fost influențat cu ceva. Acum ca să nu zică DNA că toți îs achitați, m-au găsit pe mine țap ispășitor. Nici nu mă interesează, că nu rămâne așa, nu are cum să rămână așa”, a declarat Ioan Cojocari pentru Tion.ro.
 
Procurorii DNA au constatat că banii încasați de firma lui Marian Iancu nu au ajuns la echipă, ci au fost folosiți pentru redresarea financiară a societății, fiind vorba despre sume de bani acordate „în mod abuziv și contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al Municipiului Timișoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către SC. Politehnica Timișoara S.A.”, care „nu au servit intereselor comunității, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese organizat în jurul clubului de fotbal, finanțarea fiind ilegală”.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews