ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Liderul regimului separatist de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, a semnat un decret potrivit căruia toți militarii în termen, rezerviștii și angajații așa-numitelor agenții guvernamentale sunt așteptați la comisariatele militare, informează jurnal.md.

Dispoziția va intra în vigoare joi și prevede că în decurs de o lună vor fi organizate cursuri de instruire a militarilor, iar rezerviștii vor fi încadrați în trupele de menținere a păcii. Departamentul apărării din stânga Nistrului va fi responsabil de punerea în aplicare a prevederilor decretului semnat de Evgheni Șevciuk, transmite Agerpres.

Dispoziția vine după ce, în urmă cu o săptămână, mai mulți reprezentanți ai Transnistriei au declarat că tensiunile din Ucraina ar putea genera conflicte militare în regiune, notează sursa citată.

Evgheni Șevciuk acuza recent autoritățile Ucrainei și Republicii Moldova de escaladarea tensiunilor în jurul republicii nerecunoscute. La rândul lor, serviciile speciale transnistrene au avertizat că dispun de date operative potrivit cărora Ucraina ar pregăti acțiuni subversive la granița cu Transnistria, unde staționează un contingent rus de menținere a păcii

Kievul a acuzat, la rândul său, Transnistria de pregătirea unor grupuri subversive și activități de spionaj pe teritoriul Ucrainei.

La sfârșitul lunii iulie, Serviciul pentru frontiera de stat al Ucrainei a început să sape un șanț antitanc pe întreaga distanță a tronsonului transnistrean al graniței cu Republica Moldova de 450 de km, prevăzut să aibă o adâncime de 3,5 metri. Autoritățile ucrainene au explicat necesitatea acestui șanț pentru împiedicarea eventualului trafic de arme și a contrabandei cu mărfuri.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews