ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce ani de zile și-a făcut obiectiv prioritar integrarea în Uniunea Europeană, Serbia nu mai pare să accepte orice concesie pentru a intra în clubul celor 27 de țări membre.

Serbia a supărat puterile de la Bruxelles de mai multe ori în ultima vreme: refuzul de a participa la sancțiunile contra Rusiei și participarea armatei sârbe la parada de la Moscova, s-au adăugat nerecunoașterii independenței provinciei Kosovo și au stârnit nemulțumiri în Occident.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa - comanda online

Mai nou, ministrul de externe și prim-adjunct al premierului, Ivica Dacici, a spus că "Serbia nu mai dorește să accepte politica țintelor schimbătoare și a stabilirii de noi condiții pe parcurs" pentru aderarea țării la Uniunea Europeană.

CITEȘTE ȘI 16 ani de la bombardarea Serbiei de către NATO.Președintele Nikolici, discurs TERIBIL la adresa Occidentului: Nu suntem lăsați să construim un viitor mai bun până nu ne cerem scuze pentru tot ce ne-au făcut EI nouă

Comentând afirmația președintelui Nikolici, cum că dacă Serbia ar recunoaște indepedența Kosovo, atunci ar fi primită în UE într-o lună, Dacici a replicat: "Nu-i adevărat. Pentru că ar apărea mereu condiții noi", informează B92.

CITEȘTE ȘI Românii din Serbia sunt în continuare discriminaţi 

Dacici a dezvoltat subiectul: "Când Ratko Mladici a fost arestat și extrădat, peste o lună de zile a apărut subiectul Kosovo, care mai înainte nu fusese pe agenda negocierilor. Dar, e absolut clar nu mai suntem dispuși să acceptăm această politică a țintelor în mișcare, a impunerii unor noi și noi condiții...și nu dorim să mai discutăm despre acest subiect. Deloc. Am spus-o clar și ni s-a spus clar: nu e o condiție pentru admitere ( recunoașterea Kosovo - n.r.)".

Ministrul de externe sârb a mai spus că țara sa nu va ceda în fața ultimatumurilor. "Aceste țări ( din UE-n.r.) au recunoscut deja Kosovo, dar Serbia nu are nicio intenție să o facă. Suntem gata de dialog, dar nu pentru impunerea unor noi condiții. Sau ultimatumuri", a declarat oficialul guvernului de la Belgrad.

În ceea ce privește declarația ambasadorului SUA, care a spus că Serbia este un pic "schizofrenică" pentru că "se uită către ruși cu inima, dar către EU cu mintea", Dacici a replicat: "Serbia și mai înainte, fosta Iugoslavie, a fost mereu neutră. Privind în istorie, nu cred că Elveției i-a fost rău, deși a fost neutră în ultimii 200 de ani. Sigur că nu suntem neutri în ceea ce privește relațiile zilnice ale geopoliticii, dar facem tot posibilul ca strategia noastră să nu fie : "unul sau...", dar una în care să intrăm în Uniunea Europeană și concomitent să ne dezvoltăm relațiile cu Rusia. Cele două nu se opun".

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews