ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Americanca Serena Williams și rusoaica Maria Șarapova se vor lupta sâmbătă pentru titlul de la Melbourne, ele reușind să ajungă în finala Australian Open după victorii clare în fata lui Madison Keys, respectiv Ekaterina Makarova.

Livrare gratuita in 24 de ore!

Astfel, Serena Williams, numărul unu mondial, a dispus cu 7-6 (7/5), 6-2, de compatrioata sa Madison Keys (locul 35 WTA), în timp ce Maria Șarapova (nr.2), a învins tot în două seturi, cu 6-3, 6-2, o altă rusoaică, Ekaterina Makarova (nr.11), cea care o eliminase în sferturile de finală pe reprezentanta României, Simona Halep (nr.3).

Pentru Serena Williams aceasta va fi cea de-a 23-a finală de Mare Șlem din cariera sa și a șasea la Melbourne. Ea a reușit să câștige de cinci ori trofeul pus în joc la Australian Open, ultima oară în 2010.

Câștigătoarea Openului Australiei 2015 va fi recompensată cu un cec în valoare de 3,1 milioane dolari australieni, în timp ce învinsa din finală va încasa 1,55 milioane dolari, informează Agerpres.