ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE 22.05 Summitul G8 programat în iunie în staţiunea rusă Soci a fost anulat, reuniunea urmând să se desfăşoare la Bruxelles, au decis liderii statelor puternic industrializate, reuniţi la Haga, anunţă preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

 

Excluderea Rusiei din grupul ţărilor puternic industrializate - G8 - nu ar fi o mare tragedie, declară ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Dacă partenerii noştri occidentali cred că acest format este depăşit, asta este", a afirmat Lavrov, într-o conferinţă de presă organizată la Haga.

"Noi nu ne agăţăm de acest format şi nu ar fi o mare tragedie dacă nu ar mai exista G8. G8 este un club informal. Nimeni nu poate exclude pe altcineva. Dar o eventuală excludere nu ar fi o problemă. Trebuie să se recunoască faptul că regiunea Crimeea are dreptul la autodeterminare", a insistat Lavrov.