ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscova va răspunde ”într-o manieră adecvată” la a intensificarea activităţii NATO a granițele Rusiei, a avertizat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în condițiile în care SUA au anunțat începerea desfăşurării a circa 3.000 de militari pentru trei luni de manevre militare în ţările baltice.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

Livrare GRATUITA, orice produs. Toate ofertele

Intensificarea activităţii Alianţei Nord-Atlantice la graniţele Federaţiei Ruse nu contribuie la restabilirea încrederii în spaţiul euroatlantic, a declarat marţi ministrul rus de externe Serghei Lavrov, in cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său spaniol, potrivit Sputniknews.com.

Vom fi obligați să reacționăm într-o manieră adecvată, dar suntem siguri că aceste probleme trebuie soluționate printr-un dialog bazat pe egalitate și respect reciproc”, a subliniat Lavrov.

Afirmațiile șefului diplomației ruse intervine în contextul în care SUA au anunţat luni începerea desfăşurării a circa 3.000 de militari pentru trei luni de manevre militare în ţările baltice în cadrul operaţiunii Atlantic Resolve. Aproape 750 de vehicule şi echipamente au ajuns cu vaporul la Riga pentru aceste manevre care vor dura 90 de zile.