Doi bărbați au murit în ultima lună într-un adevărat ”lagăr de români” din Germania. Unul dintre cei 700 de români aflați la muncă la Bornheim a decedat după ce mai bine de o oră a cerut șefilor nemți să cheme salvarea iar aceștia au refuzat, relatează www.stiridiaspora.ro. Un alt coleg al muncitorilor români murise în urmă cu trei săptămâni și nimeni nu știe ce s-a întâmplat după aceea cu el. 
 
Ministerul Afacerilor Externe de la București anunță demararea unei anchete în acest caz, împreună cu autoritățile germane. "Conform datelor preliminare obținute pe plan local, decesul unuia dintre cetățenii români ar fi survenit pe fondul unor probleme anterioare de sănătate, iar pentru al doilea caz de deces ancheta autorităților este în curs de desfășurare. Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde sprijinul necesar în limita competențelor legale", anunță MAE într-un comunicat de presă. 

Laboratorul ImunoMedica

 
Tragicele cazuri survin la doar câteva zile după moartea unui alt român, aflat la muncă în Austria. Bărbatul de 36 de ani s-a prăbușit fără suflare în câmp, după ce culesese 15 lăzi de căpșuni. 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.