ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, a sesizat PICCJ în cazul presupusei falsificări a semnăturii fostului șef al instanței supreme, Nicolae Popa, pe Protocolul de cooperare SRI-PICCJ-ICCJ. 
 
În document, Cristina Tarcea solicită PICCJ să aprecizeze asupra posibilității de a se autosesiza din oficiu în legătură cu potențiala comitere a unei infracțiuni de fals, având în vedere declarațiile lui Nicolae Popa, care susține că nu își amintește să fi semnat și negociat un asemenea Protocol. Tarcea menționează și faptul că în arhivele Înaltei Curți de Casație și Justiție nu au fost identificate documente care să clarifice aspectele legate de circumstanțele încheierii protocolului si nici alte documente care să ateste tipul de acțiuni ce s-ar fi desfășurat înainte și după încheierea protocolului.
 
Sesizarea trimisă Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost publicată în exclusivitate de jurnalistul Radu Soviani și poate fi citită pe site-ul soviani.com.