ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sărbătoarea Sfântului Nicolae a început deja, joi, 4 noiembrie, pentru copiii bolnavi din secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic, din București. Dacă pentru majoritatea copiilor, „Moș Nicolae” umblă prin ghetuțe, la acești copii a venit personal, pentru că a aflat că sunt foarte cuminți.

Elefant.ro:Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Capela Institutului Oncologic, Părintele Emil Cărămizaru a adus moaștele Sf. Nicolae, de la parohia Sf. Gheorghe Nou din București. Părintele de caritate Gheorghe Subțirică, împreună cu mai mulți credincioși au așteptat vizita Sfântului Nicolae, citindu-i Acatistul.

Moaștele au fost purtate într-o procesiune prin saloanele copiilor bolnavi, care „au dat mâna” cu Sfântul Nicolae, cel mai iubit și mai așteptat „personaj” al lunii decembrie, premergătorul lui Moș Crăciun.

Au avut posibilitatea să se închine Sfântului Ierarh Nicolae bolnavii spitalului, cadrele medicale și credincioșii. Copiii au primit daruri, din partea „Moșului Nicolae” și îl așteaptă și anul viitor, măcar în ghetuțe și bocăncei.