Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici de la Mănăstirea Ostrov. Aceasta îl va avea ocrotitor pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab și va fi construită în apropierea ctitoriei sale cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.
 
Domnitorul a condus Țara Românească între anii 1512-1521, remarcându-se pentru sprijinul pe care l-a oferit culturii și Bisericii Ortodoxe în vremea sa. A ctitorit biserica mănăstirii Curtea de Argeș, Biserica „Sfântul Gheorghe”, a Mitropoliei din Târgoviște și Mănăstirea Ostrov, a restaurat mănăstirile Tismana și Cozia și a făcut donații la multe alte mănăstiri. La Sfântul Munte Athos, a făcut de asemenea numeroase donații către: Cutlumuș, Zografu, Xenofon, Rusicon, Vatoped, Iviron, Hilandar, la fel către Patriarhia Ecumenică, Ierusalim, Muntele Sinai.

ImunoMedica

 
Proclamarea oficială a canonizării Sfântului Voievod Neagoe Basarab a avut loc la 26 octombrie 2008, la Catedrala Patriarhală din București.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.