ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie a noii biserici de la Mănăstirea Ostrov. Aceasta îl va avea ocrotitor pe Sfântul Voievod Neagoe Basarab și va fi construită în apropierea ctitoriei sale cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”.
 
Domnitorul a condus Țara Românească între anii 1512-1521, remarcându-se pentru sprijinul pe care l-a oferit culturii și Bisericii Ortodoxe în vremea sa. A ctitorit biserica mănăstirii Curtea de Argeș, Biserica „Sfântul Gheorghe”, a Mitropoliei din Târgoviște și Mănăstirea Ostrov, a restaurat mănăstirile Tismana și Cozia și a făcut donații la multe alte mănăstiri. La Sfântul Munte Athos, a făcut de asemenea numeroase donații către: Cutlumuș, Zografu, Xenofon, Rusicon, Vatoped, Iviron, Hilandar, la fel către Patriarhia Ecumenică, Ierusalim, Muntele Sinai.
 
Proclamarea oficială a canonizării Sfântului Voievod Neagoe Basarab a avut loc la 26 octombrie 2008, la Catedrala Patriarhală din București.