ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Simona Halep, recent câștigătoare al Turneului de la Sofia, a urcat pe locul 11 în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis(WTA), informează siteul wtatennis.com.

Românca este în urcare de trei locuri, după ce săptămâna trecută era pe poziția a 14-a.

Halep, care are un bilanț de 53 de victorii și 17 înfrângeri în 2013, șase turnee câștigate (Nurnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova și Sofia), dar și 1.222.446 dolari adunați în acest an, ocupă cea mai bună poziție din cariera sa, după ce în mai ocupa locul 64.

Simona ar putea deveni a treia româncă din istorie care ar intra în Top 10, după Virginia Ruzici în anii '70 și Irina Spârlea la începutul anilor '90.

Următoarea sportivă română în topul WTA este Sorana Cîrstea, aflată pe locul 22. Monica Niculescu a coborât cinci poziții și se află pe 60, iar Alexandra Cadanțu a coborât o treaptă, fiind acum pe 62.