Victorie formidabilă a Simonei Halep la Roland Garros! Românca o învinge pe cea mai bună jucătoare americană a momentului și obține primul titlu de mare șlem din carieră. A fost 3-6, 6-4, 6-1 pentru Simona Halep, după o finală care a durat două ore și trei minute.
 
Încleștarea teribilă s-a simțit din primele momente ale partidei. Sloane Stephens a lovit năpraznic și a făcut o defensivă incredibilă, capacitată de ieșiri extrem de agile la atac. Jucătoarea americană a început la fel și al doilea set. La 2-0 pentru Stephens, însă, Simona a răsturnat complet cursul partidei, câștigând patru game-uri consecutiv. Revenirea de moment a jucătoarei americane nu a putut schimba soarta setului și s-a făcut 1-1 în partidă.
 
Setul decisiv va rămâne cu siguranță în istoria tenisului. Sloane Stephens a încercat să etaleze același joc perfect în defensivă, cu lovituri năpraznice. Simona Halep a găsit însă replică la aproape toate mingile și a continuat să atace într-o manieră ce explică pe deplin locul 1 în lume pe care îl ocupă. La 3-0 pentru Simona, Stephens și-a aruncat în joc ultimele puteri. Românca a reușit să câștige, însă, nu mai puțin de trei mingi aproape imposibile, învingând și în game-ul patru. Jucătoarea americană a tras din răsputeri pentru un game de onoare în setul decisiv. L-a reușit la 5-0 pentru Simona, care nu i-a lăsat însă nicio șansă de a mai prelungi partida: 6-1 pentru româncă! 
 
După victoria din finala turneului de la Roland Garros, Simona Halep se distanțează de urmăritoare, pe prima poziție mondială. Sloane Stephens nu pierduse niciuna din cele șase finale jucate în carieră, până acum.