ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Serena Williams, locul 1 WTA, spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA, poloneza Agnieszka Radwanska, locul 5 WTA, și italianca Flavia Pennetta, locul 8 WTA, au fost selectate de Asociația Jucătoarelor Profesioniste de Tenis pentru sondajul în urma căruia va fi desemnată jucătoarea anului, conform Mediafax.

Fanii pot vota până la 6 decembrie pe site-ul oficial al WTA, iar jucătoarea anului va fi anunțată în 8 decembrie.

Serena Williams a câștigat trei titluri de Grand Slam în 2015, iar la al patrulea, US Open, a fost eliminată în semifinale. De asemenea, ea s-a impus la Miami și la Cincinnati, obținând 53 de victorii și fiind învinsă numai de trei ori.

Garbine Muguruza a câștigat anul acesta turneul de la Beijing și a fost finalistă la Wimbledon și la Wuhan (41 de victorii și 19 înfrângeri).

 Agnieszka Radwanska s-a impus la Turneul Campioanelor de la Singapore, la Tokyo și la Tianjin, fiind învinsă în ultimul act la Eastbourne (51-25), iar Flavia Pennetta a câștigat US Open (28-19).

Cu trei titluri în 2015, Shenzhen, Dubai și Indian Wells și cu alte două finale, Toronto și Cincinnati, Simona Halep, locul 2 mondial, a înregistrat 49 de victorii și 17 meciuri pierdute, dar WTA nu a selectat-o pentru acest sondaj.

Între 2012 și 2014, Serena Williams a fost desemnată de fani jucătoarea anului.