ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O grupare al-Qaeda care controlează orașul sirian Raqqa a afișat o notificare în autobuzele publice din acest oraș cu privire la repectarea obligatorie a legii Sharia în această localitate. Gruparea militară se auto-initituează ”Armata statului islamic Irak și Levant” (ISIS).

Primul decret se referă la femei și impune obligativitatea  vălului arab ”niqab” . Conform acestui decret surorile care conduc pe străzi trebuie să respecte codul etic islamic acoperindu-și fața sub ”niqab” și mâinile cu mănuși.

Femeile nu pot ridica vocea pe străzi și în locuri publice iar noaptea trebuie să fie însoțite de soț , tată sau frate.

Al doilea decret interzice muzica , cântecele și imaginile afișate din reviste. Vânzarea de discuri și de instrumente muzicale este, de asemenea, interzisă. Imaginile de bărbați și femei din magazine trebuie eliminate. Orice persoană care încalcă aceaste cerințe va fi pedepsit .

Al treilea decret interzice vânzarea de tutun și narghilea. Ultimul decret  stabilește că rugăciunea în moschee este obligatorie pentru toți musulmanii. Fiecare comerciant trebuie să închidă magazinul lui cu zece minute înainte de chemarea la rugăciune făcută de muezin. Toți pietonii trebuie să intre în moschee pentru rugăciune .

Orice persoană care nu respectă această cerință va fi pedepsită iar magazinul închis.