ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Slovacia nu va recunoaște independența Kosovo, a reafirmat premierul slovac Robert Fico după o întrevedere avută joi la Bratislava cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, relatează agenția Tanjug.

[P] Razboiul sfarsitului lumii - Mario Vargas Llosa  - comanda online

Urmărim în continuare evoluția relațiilor dintre Belgrad și Pristina, dar, la fel precum Serbia, Slovacia nu are niciun motiv să-și schimbe poziția în chestiunea Kosovo”, a declarat Fico la conferința de presă comună cu Vucic, transmite Agerpres.

La rândul său, șeful executivului de la Belgrad a precizat că poziția Serbiei de nerecunoaștere a independenței autoproclamate de Kosovo în anul 2008 rămâne neschimbată.

Parlamentul European a adoptat luna trecută un raport privind progresele înregistrate de Kosovo în 2014, cerând din nou României și altor patru state "refractare" din blocul comunitar - Grecia, Cipru, Slovacia și Spania - să recunoască independența fostei provincii sârbe.