ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar dacă Smart TV-urile sunt la modă, nu toată lumea îşi permite achiziţionarea unui model de pe care poate accesa internetul, video-telefonia Facebook etc. O veste bună, la sfârşit de an, din partea unui important producător român IT&C: Evolio a lansat azi Smart TV Box, mini PC-ul prin intermediul căruia un televizor devine inteligent.

Produs în parteneriat cu Seenow, Evolio Smart TV Box permite conectarea televizorului la internet şi oferă acces la mii de filme, seriale, documentare şi posturi TV, precum şi la jocuri si aplicaţii Android. Poate fi achiziţionat, de pe site-ul producătorului, la un preţ de 450 lei, urmând a fi disponibil şi în retail în zilele următoare.

Echipamentul este bazat pe Android 4.2, cu procesor Dual Core la 1GHz. Prin intermediul dispozitivului orice televizor care permite conectare HDMI şi Audio-Video se transformă într-un smart TV. Evolio Smart TV Box este primul dispozitiv de acest gen de pe piaţa locală care include abonament preplătit la serviciul Seenow pentru 6 luni. Peste 60 de posturi TV, seriale, mii de filme, documentare, desene animate şi emisiuni TV vor fi disponibile utilizatorilor instant de la accesarea aplicaţiei Seenow preinstalată pe echipament.

Poate fi folosit ca mini PC dacă i se ataşează tastatură şi mouse. Conectarea la internet se face prin Wi-Fi incorporat, modem extern 3G sau prin cablu de reţea.

Smart TV Box are 4GB memorie Flash şi memorie RAM DDR3 de 1GB. Permite conectare prin USB, HDMI, RJ45, şi acceptă extinderea memoriei prin SD Card.