ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Societatea Naţională a Apelor Române (SNAM), care deţine doar licenţe de explorare şi exploatare a apelor, intenționează să construiască cel puțin două fabrici de îmbuteliere a apelor minerale. Compania deţine în acest moment 82 de licenţe, adică 75% din totalul licenţelor la nivel naţionale, din care 68 de exploatare şi restul de explorare și livrează apă minerală către Romaqua, Rio Bucovina, Dorna Apemin şi Perla Harghitei.

Radu Dumitru, director general al SNAM, a afirmat, într-o conferință de presă, că doar 30% din debitul de apă potabilă din România este fructificat, din cauza capacităților de îmbuteliere insuficiente.
Potenţialul de investiţii pe această piaţă este extraordinar. Pentru o fabrică cu o capacitate de 50.000 de sticle pe zi, investiţia necesară este de 8-10 milioane de euro. Putem să facem aceste investiţii şi pe bani europeni, întrucât am demonstrat că suntem o companie eligibilă pentru accesarea fondurilor europene.

SNAM a lansat vineri proiectul 'Investim în voi! Mediul rural - oportunităţi de ocupare', finanţat din fonduri europene prin POS 'Dezvoltarea resurselor umane'. Proiectul îşi propune să-i informeze pe 1.000 de tineri şi şomeri din mai multe zone ale ţării pe tema calităţii şi importanţei apei în societate.
Măcar un om din fiecare comitate să fie pregătit în acest sens. Din cei 1.000 de oameni, vrem ca cel puţin 130 să fie angajaţi în domeniu.