ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autorităţile îi scapă pe şoferi de cozile de la Cernavodă, printr-un nou sistem de plată a taxei de trecere a podului de la Feteşti, sistem similar celui care se utilizează în prezent pentru achitarea rovinetei.

Astfel, trecerea prin staţia de taxare de pe Autostrada Soarelui se va putea face pe trei benzi pe sens. Doar prima va avea barieră şi va fi destinată celor care plătesc cu bani lichizi.

"Actul normativ adoptat astăzi modifică OG nr. 15/ 2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România. Având în vedere traficul intens, de 4.000 de vehicule/ oră până la 50.000 de vehicule/ zi înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la stațiile de taxare de la podul Fetești, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei. Astfel, trecerea prin stația de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 și 3 vor fi cu trecere liberă, fără bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi în continuare cu barieră, și numai pentru plata cash", informează Biroul de presă al Executivului într-un comunicat remis Agerpres.

Celelalte două benzi vor fi cu trecere liberă şi vor putea fi folosite de cei care achită taxa înaintea trecerii podului sau, cel mai târziu, până la ora 24:00 a zilei următoare, prin SMS sau la benzinăriile autorizate de CNADNR.

"Cei care doresc să evite oprirea la barieră, tariful poate fi achitat înaintea trecerii podului sau, cel târziu, până la ora 24 a zilei următoare trecerii la distribuitorii autorizați de CNADNR: prin sms la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone); stații de distribuire a carburanților auto (OMV, Petrom, Rompetrol și Mol)", se mai arată în comunicatul oficial.

Trecerea vehiculelor pentru care există abonamente preplătite, eliberate sub formă de tichete, se va face numai pe prima bandă, până la intrarea în vigoare a platii electronice.

La barierele de acum au fost instalate camere de luat vederi care recunosc numărul de înmatriculare al automobilului. Amenzile vor fi cuprinse între 130 şi 910 lei.

"Plata prim sms se poate efectua numai pentru o singură trecere și se taxează în conformitate cu termenii și condițiile operatorilor de telefonie mobilă. Tarifele sunt cuprinse între 13 și 91 lei, în funcție de tipul de vehicul, iar amenzile aplicate pentru neachitarea acestui tarif în termenul legal vor fi cuprinse între 130 și 910 lei. Trecerea vehiculelor pentru care există abonamente preplătite, eliberate sub formă de tichete, se va efectua numai pe banda 1 până la intrarea în vigoare a tarifelor electronice de trecere", potrivit aceleaşi surse.