ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


O companie românească din Batalionul 202 CBRN, destinat intervenției la dezastre, va fi integrată în Forța de Răspuns a NATO (NRF), scrie România Liberă.

[P] Maria, Regina României. Jurnal de Război, ediție integrală, necenzurată - comanda online

Compania românească nominalizată pentru NATO poate asigura decontaminarea personalului și a tehnicii militare, precum și a terenului afectat de arme CBRN (chimice, biologice, radiologice sau nucleare). Compania poate realiza și cercetarea terenului suspect, pentru a afla dacă este sau nu contaminat.

Cu alte cuvinte, militarii români sunt primii din NATO care ar trebui să intre în zone unde s-a folosit arma nucleară sau chimică.

Forța de Răspuns a NATO (NATO Response Force – NRF), cu un efectiv de 30.000 de oameni, va fi aptă să intervină în zonele de interes ale Alianței Atlantice, chiar și în afara teritoriului național al statelor membre NATO.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews