ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a anunțat marți că România și Germania vor asigura tratament medical pentru soldații ucraineni, a anunțat marti președintele ucrainean Petro Poroșenko, transmite Agerpres.

[p] LIBRARIE.NET – Cărţile pe care le cauţi

"Ieri la Berlin și astăzi cu domnul președinte (Iohannis — n.r.) am căzut de acord pentru acordarea de tratament medical soldaților ucraineni atât în Germania, cât și România. Astăzi am primit un grup de reprezentanți ai Germaniei pentru anumiți soldați de-ai noștri care necesită tratament și am căzut de acord că în viitorul apropiat vom primi o astfel de delegație și din partea României", a spus Poroșenko, în cadrul unei conferințe de presă comună cu șeful statului român, Klaus Iohannis.

Ucraina are contracte cu 11 state ale Uniunii Europene pentru furnizarea de armament defensiv, a mai spus Poroșenko, fără a da nume în acest sens.

Liderul de la Kiev a afirmat că Ucraina este o țară independentă, suverană și are dreptul suveran de a-și îmbunătăți capabilitățile defensive ale forțelor sale armate.

"Aici nu e vorba în mod particular de acest conflict, pentru că noi suntem o țară a păcii și eu sunt un președinte al păcii. Vrem să construim un nou sistem de securitate în cooperare cu Uniunea Europeană, pentru că noi apărăm aici nu doar suveranitatea și integritatea noastră teritorială, ci libertatea europeană, democrația europeană, valorile europene și securitatea europeană și cred că toți liderii europeni înțeleg pe deplin acest lucru", a adăugat Poroșenko.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews