ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aliat surprinzător pentru Biserica Ortodoxă Română în cazul acuzelor venite din zona secularist atee cu privire la numărul de lăcaşuri de cult vs numărul de spitale, şcoli, etc. Mitropolia Chişinăului şi a toată Moldova, subordonată Patriarhiei Moscovei, publică pe siteul său o analiză care demonstrează că raportat la numărul de credincioşi, BOR stă cel mai rău în România.

[P] Istoria Romanilor - Academia Romana - comanda online

Postarea este cu atât mai surprinzătoare cu cât relaţiile dintre cele două Patriarhii nu sunt dintre cele mai bune chiar din cauza Mitropoliei Chişinăului, entitate ce a fost înfiinţată de ruşi odată cu ocuparea Basarabiei de către Imperiul Ţarist la 1812 pentru a uzurpa autoritatea Mitropoliei Moldovei cu scaunul la Iaşi.

Articolul postat pe siteul Mitropolia.md arată că în România există "o singură biserică ortodoxă la 1055 de credincioși", ceea ce este mult mai puţin decât toate celelalte culte.

Astfel, există un lăcaş de cult greco-catolic la 408 de credincioşi, în timp ce musulmanii au o clădire de cult la 874 de credincioşi.

Biserica Reformată are o biserică la 707 de credincioşi, în timp ce Biserica Evanghelica Luterană are un lăcaş la 606 credincioşi.

Cultul unitarian ce cuprinde peste 70.000 de credincioşi de naţionalitate maghiară beneficiază de 1 biserică la 489 de credincioşi, în timp ce Biserica Evanghelică Română dispune de 1 biserică la 90 de credincioşi.

Conform aceleiaşi analize, cultul penticostal dispune de 1 biserică la 242 de credincioşi, în timp ce membrii Organizaţiei Religioase „Martorii lui Iehova” are 1 locaş de cult la 143 de credincioşi.

Cel mai bine în clasamentul cultelor stau mozaicii, ce beneficiază de 1 lăcaş la 49 de credincioşi.