ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Locuitorii din orașe care doresc să ducă o viață cât mai sănătoasă au la dispoziție un nou sistem apărut în România. Astfel, cei care vor să consume legume ecologice de cea mai bună calitate se pot asocia cu mici agricultori dispuşi să îşi cultive terenul pentru ei, informează Economica.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


De aproximativ şase ani, în România se dezvoltă încet un nou tip de agricultură cu mulţi adepţi în Vestul şi centrul Europei, în Asia dar şi în SUA sau America de Sud. Se numeşte agricultura susţinută de comunitate şi prespune un parteneriat între un grup de familii din marile oraşe şi un mic agricultor din proximitate. Acesta din urmă, în schimbul unei sume de bani agreată cu grupul de familii, sub forma unui abonament anual, produce şi livrează pe perioada unui an, săptămânal , un coş de legume şi alte produse alimentare.

În momentul de faţă, în programul Asociaţiei pentru Susţinerea Agriculturii Ţărănăşeti (ASAT), promotorul proiectului, există 13 producători agricoli şi aproximativ 300 de familii, dintre care majoritatea din Timişoara şi Cluj, dar şi din Arad, Oradea sau Odorheiul Secuiesc. În jur de 70 de familii din Bucureşti primesc coşuri de legume de la producători din judeţele Buzău şi Giurgiu.

“Pentru anul acesta încă nu am început sesiunea de înscrieri în program. O să o facem la sfârşitul lui octombrie sau începutul lui noiembrie”, a declarat Sergiu Florean, secretarul general al ASAT.

Află cum poți intra în sistem și care sunt costurile pe Ecnonomic.net.