ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape jumătate dintre cetăţenii Regatului Unit au sentimente antisemite, indică un sondaj de opinie recent realizat  de organizația YouGov. Sondajul publicat de presa din Marea Britanie arată faptul că unul din opt britanici (13%) sunt de părere că evreii au folosit ororile Holocaustului pentru a câştiga compasiune.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Sondajul a fost efectuat pe un eşantion de 3411 de persoane adulte. 45% dintre cei intervievaţi au cel puţin un punct de vedere antisemit şi au răspuns cu "adevărat sau posibil adevărat" la seria întrebărilor din chestionar, relatează site-ul Il Ticino.it.

Mulţi au spus că stereotipurile şi clişeele referitoare la evrei sunt adevărate. Unul din patru britanici crede că evreii "aleargă după bani mai mult decât alţii", în vreme ce unul din şase este de părere că "evreii o duc mult mai bine decât alţii" şi "au prea multă putere în cercurile mass-media".

Sondajul a fost comandat de către Campania Împotriva Antisemitismului (CIA). Asociaţia susţine că părerea britanicilor reprezintă un punct de referinţă în realizarea Barometrului Anual al Antisemitismului.

"Rezultatele relevate de acest sondaj sunt şocante şi ar trebui să fie un serios semnal de alarmă după atrocităţile comise la Paris", spune preşedintele CIA, Gideon Falter.

Conform unui recensământ recent, peste 270.000 de evrei trăiesc în prezent în Marea Britanie, adică 0,4% din întreaga populaţie a ţării.

Acelaşi studiu social indică faptul că unul din zece britanici nu sunt la fel de cinstiţi în afaceri faţă de alte persoane, iar unul din cinci britanici crede că loialitatea evreilor faţă de Israel este mult mai mare decât loialitatea acestora faţă de Regatul Unit.

10% dintre cei care au răspuns chestionarului au declarat că nu s-ar bucura dacă una dintre rudele lor s-ar căsători cu o persoană din această comunitate.