ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un sondaj de opinie realizat de CSCI relevă faptul că peste jumătate dintre români sunt mulțumiți de activitatea de până acum a premierului Victor Ponta, în timp ce 60% și-au exprimat nemulțumirea față de activitatea de până-n prezent a președintelui Traian Băsescu.

Întrebați cât de mulțumiți sunt de activitatea de până acum a lui Victor Ponta în funcția de prim-ministru, 53% dintre respondenți se declară mulțumiți — 44% au spus că sunt "destul de mulțumiți", iar 9% — "foarte mulțumiți". La aceeași întrebare, 45% dintre respondenți au spus că sunt nemulțumiți: 22% — "foarte nemulțumiți", 24% — "destul de nemulțumiți".

În cazul activității de până acum a lui Traian Băsescu în funcția de președinte al României, 69% dintre respondenți s-au declarat nemulțumiți: 40% — "foarte nemulțumiți", 29% — "destul de nemulțumiți". Un procent de 30% s-au arătat mulțumiți de activitatea președintelui Băsescu: 23% — "destul de mulțumiți", 7% — "foarte mulțumiți".

În ambele cazuri a existat un procent de respondenți care nu au știut sau nu au vrut să răspundă.

ondajul a fost realizat de CSCI la solicitarea Fundației Multimedia, pe un eșantion de 1.090 interviuri, multistadial cluster, cu selecția probabilistică a persoanelor. Eșantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2009 și recensământul populației 2002. Eroarea tolerată este de plus/minus 3,1%, la un nivel de probabilitate de 95%. Sondajul a fost realizat în perioada 1-5 octombrie.