ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a catalogat vineri drept "aberaţii" speculaţiile din presă că va raţionaliza apa caldă şi căldura, care a admis totuşi unele "disfuncţionalităţi" în reţeaua RADET.
Am citit toate aberaţiile alea menţionate despre cum mă apuc eu să raţionalizez căldura. Nu raţionalizăm niciun fel de căldură sau apă, nu raţionalizează nimeni nimic. Toate sesizările - pentru că au fost sesizări punctuale, şi nu reclamaţii - au fost rezolvate. Am verificat şi aseară şi azi-noapte, lucrurile sunt rezolvate. O să aibă apă caldă ziua şi seara şi o să aibă căldură în calorifere când seara scad gradele, deci lucrurile sunt puse la punct, spunem noi că vor exista sau încă mai sunt o serie întreagă de deficienţe, acestea sunt de ordin local, se deplasează echipele să le rezolve.

De asemenea, Sorin Oprescu a afirmat şi faptul că factura la întreţinere nu va creşte nici în această iarnă.
Menţinem aceeaşi participaţiune a noastră, deci facturile nu vor creşte. Depinde şi de cum va fi iarna, e vorba de consum, nu de preţul gigacaloriei.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti au declarat, la începutul săptămânii, că furnizarea apei calde pentru consumatorii din Capitală se face în regim continuu, însă temperatura acesteia este redusă temporar cu 5-7 grade, pe timp de noapte, pentru asigurarea căldurii în apartamente, atât fiindcă Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) a redus temperatura apei calde de la 55 de grade Celsius la 48-50 grade Celsius, dar şi din cauza diferenţelor mari de temperatură diurnă.

În Bucureşti, furnizarea căldurii începe după 1 octombrie, după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.