ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea cercetării senatorului PNL Sorin Roșca Stănescu, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii, după ce acesta nu şi-a trecut în declaraţiile de avere conturi ale copiilor lui, deschise la bănci din România şi Elveţia, unde deţine 63.000 de euro şi 177.000 de franci elveţieni, informează Agerpres.

De asemenea, ANI a sesizat şi Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, având în vedere existenţa indiciilor temeinice privind posibila încălcare de către Sorin Roşca Stănescu a Legii nr. 656/2002 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism.

Pe de altă parte, ANI susţine că Sorin Roşca Stănescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2012 - 16 aprilie 2013, deoarece a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de administrator în cadrul SC Aero Marina Club SRL.