ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Sorina Matei a anunţat, printr-un text publicat pe blog, că a „luat notă oficial“ de încheierea colaborării cu postul de televiziune B1 TV, deşi contractul expira legal pe 31 decembrie 2015, potrivit adevarul.ro.

„Astăzi, am luat notă oficial că relaţia mea de lucru, care expira legal pe 31 decembrie 2015, s-a sfârşit prin denunţarea ei unilaterală de către cealaltă parte“, a scris Sorina Matei pe blog.

Emisiunea realizată de Sorina Matei, „Actualitatea românească“, a fost scoasă din grila de programe a postului B1 TV de la începutul lunii aprilie, perioadă ce a coincis cu momentul în care şi jurnalistul Cătălin Prisăcariu a fost concediat.

În textul intitulat „Câteva precizări necesare“, Sorina Matei spune că deşi a realizat emisiunea în mod „onest, consecvent, fără nici un fel de pretenţii şi în situaţii dificile“, totul a fost anulat brusc.

„Am decis, la acel moment, să nu fac publice discuţiile interne din ultimele şapte luni referitoare la conţinutul editorial, pentru că am socotit aceste discuţii private şi pentru că respectivul conţinut al acestor discuţii nu a reuşit niciodată să-mi denatureze sau altereze felul onest, cinstit, în deplin respect faţă de public şi adevăr în care mi-am făcut meseria", mai scrie Sorina Matei.