ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miliardarul de origine maghiară, George Soros, a declarat că este gata să investească 1 miliard de dolari în Ucraina, însă doar cu condiția ca Occidentul "să ajute" mediul privat din această țară, informează Reuters.

Într-un interviu acordat publicației austriece Der Standard, mogulul a cerut Occidentului să investească în Ucraina și să ofere garanții politice investitorilor privați care vor să facă acest pas.

[P] Putin - Biografia interzisa - comanda online

"Vestul poate ajuta Ucraina prin creșterea atractivității pentru investitori. O asigurare politică împotriva riscului este necesară. Acesta poate lua forma unei finanțări mezanine la dobânzii UE - foarte aproape de zero", a afirmat acesta pentru publicația austriacă, citată de Reuters.

"Eu sunt pregătit. Sunt idei concrete pentru investiții, de exemplu în agricultură și infrastructură. Aș pune la bătaie 1 miliard de dolari. Dar trebuie să genereze profit, fundația mea să beneficieze de asta. Întreprinzătorii privați au nevoie de lideri politici puternici", a afirmat fondatorul Fundației pentru O Societate Deschisă.