ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj-Napoca a decis reducerea cu 222 a numărului de paturi pentru internarea de lungă durată şi creşterea cu 165 a celor pentru spitalizarea de o zi, la solicitarea Ministerului Sănătăţii. Conducerea unității a mai menţionat că reorganizarea activităţii nu va afecta pacienţii şi nici calitatea serviciilor medicale oferite acestora şi că pentru luarea unei decizii corecte s-a transmis fiecărui şef de secţie situaţia indicatorilor de performanţă realizaţi în ultimii trei ani, scrie Mediafax.
Consiliul de Administraţie a decis reducerea a 222 de paturi de lungă durată, de la 1.764 la 1.542, respectiv creşterea numărului de paturi de spitalizare de zi, de la 40 la 205 paturi. De asemenea, s-a aprobat suplimentarea cabinetelor din ambulatoriul integrat şi al cabinetelor de specialitate, pentru a putea creşte numărul de pacienţi care se adresează acestor servicii. Măsurile au fost luat în urma solicitării Ministerului Sănătăţii şi Direcţiei de Sănătate Publică privind reorganizarea şi eficietizarea activităţii structurilor medicale. Reorganizarea structurii spitalului nu implică reducerea numărului personalului angajat, întrucât există un deficit de circa 500 de posturi vacante blocate.

Potrivit Mediafax, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, anunţa în 6 februarie, într-o videoconferinţă, că le-a cerut managerilor spitalelor să trimită propriile planuri de reconfigurare a spitalelor, în care să urmărească:

  • asigurarea serviciilor medicale la un standard de calitate;

  • echilibrarea cheltuielilor de funcţionare a spitalului între cele destinate medicamentelor, materialelor sanitare, salariilor, utilităţilor;

  • utilizarea optimă a numărului de paturilor; internarea doar a cazurilor care nu pot fi rezolvate la celelalte nivele de asistenţă și creșterea numărului celor tratate în ambulatoriul de specialitate.