Eugen Doga, unul din cei mai mari compozitori ai lumii, va veni la Bucureşti pentru a participa la evenimentele ce vor marca "Ziua Limbii Române".

Deşi rusofilii din Basarabia îi acuză pe români că-l "confiscă" pe Eugen Doga, iată că acesta participă la un nou eveniment important pentru identitatea românească: Ziua Limbii Române. Evenimentul va avea loc pe 31 august în Parcul Titan, începând cu ora 18:00.

Programul va fi deschis cu expoziţia în aer liber, "Brâncoveanu şi Cantemir - 300 de ani", urmat de concertul "Muzica tinereţii noastre", la care participă maestrul Doga. Seara se va încheia cu un concert al trupei Zdob şi Zdub.

Mai mult, spectatorii sunt rugaţi să aducă o carte în limba română, ce va fi donată şcolilor din Moldova de peste Prut.

ziua-limbii-romane
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews