ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia aniversării a 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, comuniștii ruși, conduși de șeful partidului, Valeri Rîșkin, au mers la ambasada Germaniei la Moscova, cu daruri speciale. Germanii nu au fost prea încântați, așa că le-au returnat. Comuniștii ruși au primit și ei ceva special din partea Berlinului.

Comuniștii ruși au dăruit germanilor bustul lui Iosif Stalin, pe care scrie ”Eliberatorul poporului german de naziști”, precum și un steag al Victoriei, exact după modelul pe care rușii l-au pus pe clădirea Reichstag-ului din Berlin, in 1945.

După ce au văzut despre ce cadouri e vorba, angajații ambasadei au decis să returneze bustul lui Stalin, păstrând steagul Victoriei. Și nu i-au lăsat pe comuniștii ruși să plece, fără a primi, la rândul lor, un mic dar: o copie a protocolului secret al pactului Molotov-Ribbentrop din 1939, privind ruperea Poloniei, informează site-ul Rai News.it.

Germanii au transmis rușilor că ”și aceasta este o bucată din istoria pe care noi o avem în comun”.

Conform presei de la Moscova, in zilele următoare, comuniștii ruși vor lăsa cadouri similare la ambasadele statelor ai căror lideri au refuzat să ia parte la parada militară de Ziua Victoriei asupra fascismului, din 9 mai. Astfel, darurile comuniștilor ruși vor ajunge la ambasadele Poloniei, Letoniei, Lituaniei, Republicii Cehe, Ucrainei, Estoniei. Austriei, Serbiei și Bulgariei.