ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SUA au confirmat luni închiderea misiunii diplomatice palestiniene de la Washington, acuzând liderii palestinieni că nu s-au angajat în „negocieri directe și semnificative cu Israelul”, transmite AFP.
 
„Liderii Organizației pentru Eliberarea Palestinei au condamnat planul de pace american fără măcar să-l fi văzut și au refuzat să discute cu guvernul american pe tema eforturilor sale de pace”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Heather Nauert, potrivit Agerpres. În consecință, administrația americană a decis ca biroul OEP de la Washington să fie închis pentru moment, a adăugat reprezentanta diplomației SUA.
 
Anterior, un oficial palestinian de rang înalt, Saeb Erekat, a spus că autoritățile au fost informate că SUA vor închide misiunea OEP de la Washington, adăugând că decizia are ca scop „protejarea crimelor Israelului”.
 
„Reafirmăm că drepturile poporului palestinian nu sunt de vânzare și că nu vom ceda în fața amenințărilor și a intimidărilor din partea SUA. Prin urmare, cerem în continuare Curții Penale Internaționale să își deschidă cât mai repede investigația privind crimele Israelului”, a menționat Saeb Erekat într-un comunicat.