ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul a reușit vânzarea a 15% din Romgaz, prin oferta iniţială pe Bursă,contra a 382,8 milioane euro (1,7 miliarde de lei). O acțiune a costat 30 de lei, iar micii investitori de retail au cumpărat la preţuri de 28,5 lei (5% discount acordat pentru subscrierile din primele cinci zile ale ofertei), respectiv de 29,1 lei (3% discount pentru subscrierile din a şasea zi a ofertei).

Aproximativ 40% din acţiunile şi certificatele globale de depozit din cadrul ofertei au fost vândute instituţiilor şi publicului din România şi 60% investitorilor instituţionali din afara României. Includerea în ofertă a GDR-urilor cu listarea acestora pe Bursa de la Londra a avut succes, fiind alocat pe acest segment 36% din ofertă.

Astfel, la prețul de 30 lei/acțiune,  capitalizarea de piaţă a companiei este de 11,6 miliarde de lei. Ministerul Economiei va deţine aproximativ 70% din acţiunileRomgaz, iar 14,9% aparţine Fondului Proprietatea, care s-au angajat la o perioadă de lock-up (stabilizare) de 180 de zile, după începutul tranzacţionării acţiunilor şi certificatelor.