ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce elevii învaţă în scoli dărăpante iar în spital bolnavii vin cu medicamente de acasă, statul român este gata să facă o investiţie pentru cei certaţi cu legea.

Acest lucru vine după ce tot mai mulţi inculpaţi cu "greutate" se plâng de condiţiile din arest. Şi câteva televiziuni, în frunte cu Realitea TV, au făcut adevărate campanii media pentru îmbunătăţirea condiţiilor din arest şi penitenciare.

Noul arest ce va fi construit în Bucureşti, în zona Vitan, va fi unul de lux. Cinci sute de arestaţi - care vor sta fie doi, fie patru în fiecare celulă, spun surse judiciare - vor fi “chiriaşii” noului centru de detenţie care va fi dotat cu bucătărie proprie, sală de sport şi cabinete medicale. Modernului complex nu-i vor lipsi sălile de club şi nici televiziunea prin cablu, scrie Libertatea.

“Ministerul Afacerilor Interne a predat în gestiune Poliţiei Capitalei un teren de 32.000 mp, pe care se va construi noul arest. Proiectul e în faza de avizare, motiv pentru care, la acest moment, nu se poate vorbi despre costuri. Finanţările vor fi din fonduri de la buget, dar, pe parcursul lucrărilor, vor exista probabil şi alte resurse financiare”, a declarat comisarul-şef Diana Sarca, şef Serviciu Informare şi Relaţii Publice din cadrul Poliţiei Capitalei.