Guvernul va lansa, în această săptămână, emisiunea de titluri de stat ”Centenar” pentru populație. Titlurile au o maturitate de 5 ani și o dobândă de 4,5% pe an și vor putea fi achiziționate prin Trezorerie sau prin Poșta Română. 

Prezent la un eveniment desfășurat la Ploiești, ministrul finanțelor a lansat câteva atacuri la adresa băncilor: "Nu este corect să vindem titluri de stat către sistemul bancar la o anumită dobândă, iar băncile, la depozitele la lei, să aplice o dobândă mult mai mică, diferența dintre marje fiind foarte mare. Este normal ca și populația să poată cumpăra titluri de stat cel puțin la aceeași dobândă la care împrumută băncile."

Băncile sunt doar finanțatori care-și plasează cât mai avantajos banii pentru ele însele, nu parteneri ai mediului de afaceri, a continuat Eugen Teodorovici. Ministrul a continuat caracterizarea băncilor: "Tot aud că băncile sunt partenerii mediului de afaceri. Nu, băncile vor deveni cu adevărat parteneri pentru mediul de afaceri atunci când vor relaxa foarte mult condițiile de finanțare. Până atunci, sunt finanțatori care-și plasează într-un mod cât mai avantajos finanțele disponibile".
 
Ținta emisiunii de titluri de stat este suma de patru miliarde de lei. Dobânda nu va fi impozitată iar statul garantează sută la sută sumele depuse și dobânzile aferente.  


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews