ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jihadiștii Statului Islamic câștigă adepți și în Bosnia Herțegovina. Conform site-ului postului de radio sârb B92, steaguri ale organizaţiei teroriste SI au fost arborate pe mai multe case din localitatea bosniacă Gornja Maoca.

Livrare gratuita in 24 de ore! Orice produs

Locuitorii din Gornja Maoca, sat aflat în apropiere de orăşelul Brcko, au fost anchetaţi în repetate rânduri în mai multe cazuri de terorism. B92 susține că satul este locuit şi de membri ai mişcării salafiste.

Surse din cadrul serviciilor de securitate susţin că liderul curentului wahhabit din Bosnia-Herţegovina, Nusret Imamovici, se află în Siria, fiind membru al organizaţiei Stat Islamic.

Conducerea mişcării wahhabite a fost preluată de Husein Bosnici (alias Bilal), acesta vizitând frecvent localitatea Gornja Maoca. Bărbatul a fost arestat în septembrie 2014, fiind acuzat de finanţare a activităţilor teroriste.

Luna trecută, extremiștii au provocat un incident într-o moschee din Sarajevo, unde ”s-au amestecat printre credincioși in timpul rugăciunii”, iar martorii susțin că purtau cămăși negre cu simbolurile organizației Statul Islamic.