ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Televiziunea publică e „un Titanic sub apă“, din cauza datoriilor, a spus Stelian Tănase, care încearcă să resusciteze TVR cu o nouă grilă de programe, cea mai ieftină din istoria televiziunii.

În prezent, TVR a rămas cu 2451 de oameni, dar şi cu bugete de criză. „Avem cea mai mică sumă pe care o televiziune publică din Europa o cheltuieşte pentru programele sale. Pentru TVR 1, suma alocată pe săptămână este de 25.000 de euro, iar pentru TVR2, toată grila costă 15.000 de euro“, a afirmat Stelian Tănase într-o conferinţă de presă, la care au fost invitaţi şi noii prezentatori, Florin Iaru, Ion M. Ioniţă, Ion Cristoiu, Miruna Munteanu, Daniel Apostol, Mircea Dinescu şi Cornel Nistorescu.

Aceste cifre reprezintă banii pentru producţii şi nu includ costurile jurnalelor de ştiri şi nici sumele alocate filmelor, a specificat Directorul de Programe al TVR, Irina Radu. „Este cea mai ieftină grilă din istoria televiziunii, sunt cele mai mici sume care se plătesc pentru programe“, susţine Tănase.

Directorul general interimar a recunoscut că regretă preluarea conducerii TVR, sarcina dovedindu-se „peste puterile sale“:

 „Când am venit aici, ştiam că sunt probleme, însă nu şi că există o datorie imensă. Nu sunt nici manager, nici bancher, sunt un biet intelectual şi am fost adus aici pentru prestigiul meu de intelectual. Televiziunea publică este în situaţia de a falimenta în următoarele săptămâni. Consiliul de administraţie care vine trebuie să salveze TVR-ul prin deciziile sale“.

După excluderea din grilă a unor show-uri precum „Preţuieşte viaţa“ şi „Duminica în familie“, moderate de Andreea Marin, respectiv Ramona Bădescu, momentan, Stelian Tănase are încredere în programele cu scop educativ: „Este o altă viziune asupra rolului pe care televiziune publică trebuie să-l joace. Am scos un tip de emisiune pentru a propune o altă direcţie. Înainte ne duceam spre Belarus şi acum ne ducem spre Occident, spre televiziuni de dezbatere, puternice. Mergem pe un model BBC“.