ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fapt interesant a fost dezvăluit de presa americană: 60% din top 25 companii de telecomunicații din lume au fost fondate de imigranți sau copii acestora.

Libris.ro – Librarie online – Zilnic noutati si promotii


Primele poziții al acestui top sunt ocupate de Apple, Google, Microsoft, IBM și Oracle. Clasamentul este continuat cu alte companii internaționale de succes cum ar Facebook, Amazon, Intel, Cisco, eBay, Hewlett-Packard, Yahoo sau Adobe Systems.

Astfel fondatorul Apple, Steve Jobs este pe jumătate sirian fiind fiul lui Abdulfattah Jandali și a unei studente americane Joanne Simpson în timp ce Sergey Mikhaylovich Brin este un informatician și om de afaceri american, evreu originar din Rusia, cofondator al companiei Google împreună cu Lawrence Edward „Larry” Page.

Larry Ellison, unul dintre fondatorii Oracle, s-a nascut în New York dar este fiul unui pilot italian cu o evreică. Tot în New york s-a născut și renumitul fondator Facebook, Mark Elliot Zuckerberg, acesta fiind fiul unor evrei.

Yahoo a fost creat de Jerry Yang un inginer american, originar din Taiwan împreuna cu David Filo iar cel ce a pus pe picioare IBM-ul, Herman Hollerith, este de origine germană.

companii-imigranti