ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steven Segal a fost exlus din cadrul unui festival de blues organizat în Estonia, după ce în urmă cu câteva luni şi-a declarat admiraţia pentru Vladimir Putin. Actorul, cunoscut pentru rolurile din filmele de acţiune hollywoodiene, este şi un cântăreţ de blues.

Anunţul că Seagal va participa la Augustibluus, un festival de blues care se desfăşoară în oraşul Haapsalu în fiecare august de peste 20 de ani, a fost întâmpinat cu proteste, cântăreţul local Tõnis Mägi îndemnând la boicotarea evenimentului.

"Steven Seagal a devenit activ în politică, în ultimele câteva luni, într-o manieră care nu face onoare statelor bazate pe statul de drept", a declarat ministrul de externe al Estoniei, Urmas Paet, în presa locală.

Steven Seagal şi Vladimir Putin sunt prieteni de mai mulţi ani, pe cei doi legându-i pasiunea pentru artele marţiale. Actorul şi-a exprimat deschis simpatia faţă de liderul rus, numindu-l "unul dintre cei mai mari lideri în viaţă" în momentul în care a izbucnit criza din Crimeea şi Rusia a anexat teritoriul în urma unui referendum puternic contestat de Occident. Dar ceea ce i-a înfuriat şi mai mult pe estonieni a fost comentariul lui Seagal conform căruia anexarea Crimeei de către Rusia a fost o acţiune militară "în întregime rezonabilă".

Seagal şi-a dezvăluit admiraţia pentru fostul locotenent colonel KGB publicaţiei de stat Rosiskaia Gazeta. Moscow Times informează că Steven Seagal descrie politica Vestului în chestiunea ucraineană ca “fiind idioată”.