ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Merele românești sunt mai dulci și conțin mai mulți compuși benefici decât merele de import, se arată într-un studiu realizat de Institutul Național de Cercetare București(IBA), citat de Agerpres.

Cercetarea a evidențiat că soiurile Jonathan și Golden crescute în România aroma specifică mai intensă decât celelalte mere, iar senzația de dulce a fost confirmată prin determinări fizico-chimice. De asemenea, analizele fizico-chimica au arătat că Jonathanul românesc este cu 20% mai dulce decât Jonathanul polonez, iar conținutul de substanță uscată solubilă și cenușă (care indică prezența mineralelor și a diverșilor compuși) este cu 25%, respectiv 80% mai mare decât mărul polonez.

În ceea ce privește soiul Golden, merele românești sunt cu 22% mai dulci decât cele italiene și cu 14% față de cele turcești. De asemenea, substanța uscată solubilă este cu 13% mai mare decât la cele italiene și cu 5% față de cele turcești.