ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspecția Judiciară a finalizat controlul tematic la DNA iar în urma verificărilor s-a ajuns la concluzia că aproximativ 63% dintre judecători au avut dosare la DNA, în timp ce la procurori procentul e undeva la 60%, titrează www.stiripesurse.ro.
 
Controlul la DNA a vizat  respectarea principiilor generale care guvernează activitatea autorității judecătorești în cauzele de competența DNA vizând magistrații sau în legătură cu acestea. Informațiile au fost oferite chiar de DNA.
în perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, Direcția Națională Anticorupție a soluționat 1965 de cauze privind 3420 de magistrați (2193 judecători și 1227 procurori). La 30 iulie 2018, se aflau în curs de soluționare la Direcția Națională Anticorupție 415 cauze vizând în total 474 de judecători și 346 de procurori.
 
Pe baza datelor existente, Inspecția Judiciară va efectua verificări directe pentru lămurirea aspectelor vizate de tematica controlului, anunță Inspecția Judiciară.